Ruutupaidat

Raportit 2015

ENNAKKO: Hallitseva mestari vieraaksi

Ruutupaidat pelaa taas huomenna lauantaina, kun Kauppikselle saapuu hallitseva futsalin Suomen mestari Sievi Futsal. Pohjois-Pohjanmaalta saapuva joukkue on Futsal-Liigassa Ruutupaitojen paikallisvastustaja, sillä Ylivieska/Sievi on ”vain” 190 kilometrin päässä Vaasasta.

Sievi aloitti kauden yskähdellen, sillä se hävisi kolme ensimmäistä otteluaan. Joukkue kuitenkin ryhdistäytyi nappaamalla voitot Leijona Futsalista sekä PP-70:stä. Viime viikolla tuli sen sijaan taas tappio, kun toinen nousijajoukkue FC Kemi yllätti Sievin lukemin 3-2. Joukkue on edelleen täynnä kovia pelimiehiä, vaikka viime kauden mestarijoukkueesta lähtikin ennen kauden alkua niin Timor Inapshba, Dritan Stafsula kuin Juho Keskinenkin. Huomenna tarkkana kannattaa olla ainakin ulkomaalaisvahvistusten Radik Akhmetkhanovin sekä Nikola Ercegin kanssa. Paikallisista pojista vaarallisia ovat myös maajoukkuemiehet Rami Tirkkonen ja Joni Pakola.

Ruutupaidat saa jalkeille aika lailla saman joukkueen kuin edellisiin otteluihin. Poissa ovat edelleen pitkäaikaispotilaat Toni Pylkkänen, Nicolas Tuisku sekä Mustafa Maki. Joukkue on viikon harjoituksissa keskittynyt puolustuspään tilkitsemiseen, sillä joukkue on edellisissä otteluissa päästänyt aivan liikaa maaleja. Futsalottelun voittaminen on erittäin hankalaa vaikka hyökkäys toimisikin, jos omassa päässä soi seitsemän kertaa.

Edellisessä ottelussa kaksi maalia tehnyt Aapo Autio kommentoi Sievi ottelua näin: ”Sievi on todella kova joukkue, mutta niin ollaan mekin. Kausi on alkanut huonosti, mutta RP tulee vielä varmasti nousemaan pudotuspeliviivan yläpuolelle. Ensimmäinen voitto tulee huomenna!”.

Ottelu Kauppiksella alkaa klo 15.00. Paikalle odotetaan todella hyvää yleisömäärää, sillä Vaasassa järjestetään viikonloppuna jo perinteeksi muodostunut Damjan Krstevskin muistoturnaus, joka tuo Kauppikselle runsaasti futsalhenkistä porukkaa.