Ruutupaidat

Raportit 2015

RAPORTTI: KaDy vei trillerin

Ruutupaitojen laiha pistetili ei karttunut lauantaina, kun Kampuksen Dynamon vei täyden pistepotin mukanaan Jyväskylään. Ottelu oli tasainen taistelu, joka olisi hyvinkin voinut kääntyä myös Ruutupaidoille.

Ensimmäinen puoliaika oli KaDyn hallintaa, sillä puoliajalle siirryttiin vieraiden 0-3 johdossa. Peli oli tasaista vääntöä eikä maalipaikkoja ollut montaakaan kummassakaan päässä. KaDy pääsi kuitenkin yllättämään kotijoukkueen maalivahdin Ville Rintalan harvoista maalipaikoistaan kolme kertaa, kun maalintekijöinä oli Tuomas Linjamäki, Arash Muridiyazd sekä Juha Huusko.

Toiselle puoliajalle tuli sisuuntunut Ruutupaidat. Korkea prässi puri hyvin KaDyn pelinrakenteluun ja pelin painopiste saatiin vierasjoukkueen päätyyn. Palkinto saatiin 25. peliminuutilla, kun Lauri Karri viimeisteli erittäin komeasti etuyläkulmaan Ludwig Siegfridsin hyvästä esityöstä. Kiri saatiin todella käyntiin neljä minuuttia myöhemmin, kun kapteeni Pekka Liukkonen toi RP:n jo yhden maalin päähän maalatessaan läpiajon päätteeksi.

KaDy ei kuitenkaan sulanut kotijoukkueen kirissä vaan Linjamäki palautti kahden maalin johdon vieraille. Pian ero oli taas yhdessä maalissa, sillä Ludwig Siegfrids tykitti Ruutupaitojen kolmannen maalin Elbasan Kabashin syötöstä ottelun 33. minuutilla. Maalin jälkeen Ruutupaidat myllytti vimmatusti, mutta tasoitusta ei saatu millään aikaan.

Pelin 37. minuutilla KaDyn Jukka Kytölä näytti maajoukkuemiehen taidon ja kaatoi kylmää vettä RP:n leiriin  viimeistelemällä todella komealla chipillä vieraiden viidennen maalin. Tämän jälkeen Ruutupaidat otti aikalisän ja lähti yrittämään tasoitusta lentävällä maalivahdilla. Ylivoimalla onnistuttiinkin ripeästi, kun Karri suti pallon maaliin Liukkosen syötöstä. Tasoituskin oli vielä erittäin lähellä, kun KaDy teki kuudennen virheensä ja Ruutupaidat pääsi yrittämään tasoitusta 10 metrin rankkarista. Vieraiden maalivahti J-P Savolainen oli kuitenkin mies paikallaan eikä Rintalan yritys löytänyt tietänsä maaliin.  Valitettavasti kiri ei riittänyt, sillä myös vieraat onnistuivat kerran Jussi Kaihlajärven putatessa pallon tyhjään maaliin. Lopputulos oli näin ollen 4-6 (0-3).

KaDy vei näin ollen täydet kolme pistettä Jyväskylään. Ruutupaidat oli jälleen hyvin pelissä mukana ja voitto oli otettavissa, mutta joukkueelta puuttuu tällä hetkellä voittamisen kulttuuri. Viime kauden voittoputkessa tämän kaltaiset ottelut olisi varmasti käännetty kotiin, mutta nyt ne kääntyvät järjestäen vastustajille.

Joukkue lähti ottelun jälkeen loman viettoon. Otteluiden pariin palataan 9.1, kun FC Kemi saapuu Kauppikselle.

Hyvää joulua kaikille RP-mielisille!