Ruutupaidat

Raportit 2015

ENNAKKO: Kevätkierros käyntiin kotiottelulla

Ruutupaitojen pitkä joulutauko peleistä tulee päätökseen lauantaina, kun toinen sarjanousija FC Kemi saapuiu joukkueen vieraaksi. Samalla alkaa sarjan toinen puolikas, sillä takana on puolet otteluista.

Ruutupaitojen syksy oli vaikea, sillä 11 ottelua tuotti vain 3 pistettä. Tämä oikeuttaa sarjataulukossa viimeiseen sijaan. Seuraavana majailevaan Liikunnan Riemuun on matkaa 8 pistettä eli noin kolmen voiton verran. Nousu pois suoran putoajan paikalta on siis kovan työn edessä, mutta joukkueessa on kova usko niin sanottuun "Great Escapeen".

Voittoja pitää nyt tulla tasaisesti, sillä nousu ohi Riemun vaatii ainakin joka toisen ottelun voittamista jäljellä olevista otteluista. Syksyllä Ruutupaidoilla oli voiton avaimet käsissään lähes jokaisessa ottelussaan, mutta viimeinen silaus jäi uupumaan. Ainoastaan otteluissa Sieviä ja Leijona Futsalia vastaan RP jäi täysin vastaantulijaksi. Keväällä joukkueen tukena on myös runsas kotiotteluiden määrä, sillä Ruutupaidat pelaa Kauppiksella 7 viimeisestä 11 ottelustaan. Nämä ottelut voittamalla joukkue nousisi varmasti kuiville.

Vastaan asettuva FC Kemi yllätti monta vastustajaa ensimmäisen liigakautensa avauspuolikkaalla. Vauhdikasta ja ennakkoluulotonta peliä pelaava joukkue oli alku kaudesta jopa sarjan kärkisijoilla, mutta ennen joulua joukkue putosi kolmen tappion myötä keskikestiin. Tällä hetkellä Kemi on 7. sijalla kuudellatoista pisteellään.

Mielenkiintoista FC Kemin osalta on nähdä keväällä, miten jalkapallokauden alkaminen vaikuttaa joukkueen otteisiin. Viime kaudella Ykkösessä FC Kemi nimittäin hiipui melko paljon kevään edetessä pidemmälle. FC Kemin kokoonpanosta ainakin Joona Veteli, Henri Louste sekä Aleksi Gulsten ovat Veikkausliigajoukkue PS Kemin sopimuspelaajia, joten ainakin heidän osallistuminen kevään peleihin voi olla vaakalaudella.

Ruutupaidat pääsee kotiotteluun melko terveellä kokoonpanolla. Toni Pylkkänen on näillä näkymin valitettavasti sivussa koko loppu kauden, mutta pitkään sivussa olleet Mustafa Maki ja Nicolas Tuisku ovat palanneet harjoituksiin. Pelikunto on vielä pojilta kateissa, joten huomenna heitä tuskin vielä nähdään Kauppiksella tositoimissa. Muuten poissaoloja ei ole, joten RP:llä on huomenna kasassa kova nippu!

Ruutupaidat vs FC Kemi Kauppiksella klo 15.00. Tule nauttimaan vauhdikkaasta ja viihdyttävästä futsalista!