Ruutupaidat

Raportit 2015

RAPORTTI: RP:lle komea voitto Kemistä!

Ruutupaidat otti hienon 7-2 (4-1) voiton FC Kemistä kahden nousijajoukkueen taistossa Kauppiksella. Ottelun alku oli vierasjoukkueelta vahva, mutta ensimmäisen Ruutupaitojen maalin jälkeen ottelu kääntyi kotijoukkueelle, joka lopulta purjehti helppoon voittoon.

Niin monesti Kauppiksella on nähty sama alku ottelulle. Taas kerran Ruutupaidat oli vielä unten mailla, kun vierasjoukkueen Sami Huhtiniemi tuikkasi FC Kemin johtoon takatolpalta. Ruutupaidat tuli tasoihin 10. minuutilla, kun Joel Sunabacka tykitti tulisesti oikealta laidalta pelin tashoihin. Maalin jälkeen RP heräsi ja paikkoja tuli jatkuvalla syötöllä. Ketsuppipullo aukesi totaalisesti puoliajan lopussa, kun kotijoukkue tykitti kolme maalia kolmen viimeien minuutin aikana. Asialla olivat Pekka Liukkonen ja Sunabacka kahdesti. Jocke sai näin ollen hatullisen maaleja täyteen jo ensimmäisen 20 minuutin aikana. Tauolle siirryttiin näin ollen Ruutupaitojen 4-1 johdossa.

Tauko ei tuonut peliin muutosta, sillä RP jatkoi ottelun hallintaan. Paikkoja siunaantui etenkin Aapo Autiolle ja Elbasan Kabashille, joiden ruuti oli kuitenkin märkää. Ottelun ratkaisu nähtiin 31. minuutilla, kun Autio sai lopulta pallon maaliin vastahyökkäyksen påäätteeksi tykittämällä pallon tolpan kautta verkon perukoille. Maalin jälkeen FC Kemi otti reikäpaidan käyttöön, mutta Ruutupaitojen maali pysyi koskemattomana hyvän alivoimapelaamisen ja maalivahti Iiro Auvisen hienojen torjuntojen ansiosta. Ruutupaidat kävi vielä alivoimapelaamisen rauettua viimeistelemässä kaksi maalia. Maalintekijöinä JC Westermark ja Lauri Karri. Myös Kemi onnistui vielä kerran, kun Keijo Huusko ohjasi viisi sekuntia ennen loppua Kemin toisen maalin. Loppulukemat taululla oli näin ollen selvät 7-2 kotijoukkueen eduksi.

Ottelu oli alkua lukuunottamatta todella ehjä esitys Ruutupaidoilta. Kaikki kentällä käyneet 9 pelaajaa onnistuivat hienosti. Joukkueen parhaana palkittiin ansaitusti hattutemppusankari Sunabacka. Voitto oli joukkueelle erittäin tärkeä, sillä vain voitot riittävät, jos joukkue aikoo nousta jumbosijalta kuiville.

Ruutupaidat jatkaa otteluitaan viikon päästä, kun joukkueella on vuorossa harvinainen tuplapeliviikonloppu kotikentällä. Lauantaina vastassa on Tervarit ja sunnuntaina GFT. Molemmat ottelut alkavat klo 15.00.