Ruutupaidat

Raportit 2015

RAPORTTI: SoVo vei voiton jatkoajalla

Ruutupaitojen vaikea kausi jatkui lauantaina samalla radalla, kun vierajoukkue Someron Voima vei tiukan taiston jatkoajan jälkeen lukemin 4-5.

RP aloitti tällä kertaa ottelun poikkeuksellisen hyvin, sillä se oli heti ensimmäiseltä minuutilta lähtien ottelussa kuskin paikalla. Hyvä alku toi myös kahden maalin johdon, kun ensin Elbasan Kabashi laittoi pallon verkkoon Pekka Liukkosen syötöstä ja sitten Aapo Autio tykitti oman paluupallonsa maaliin maalivahdin kautta. Hyvä alku kuihui 14. minuutilla, kun mustan minuutin aikana SoVo tuli tasoihin. Vieraiden maalit sekoittivat RP:n peliä ja puoliajan loppu oli huonoa pelaamista.

Toinen jakso alkoi samaan tyyliin, sillä 23. minuutilla Tuomas Hakala vei vieraat 2-3 johtoon. Seitsemän minuuttia myöhemmin Ruutupaitojen tuska kasvoi, kun velipoika Aapo Hakala antoi vieraille jo kahden maalin johdon. RP ei kuitenkaan luovuttanut, sillä kotijoukkueen kova prässi ja parantunut liike alkoivat tuoda paikkoja. Maalin päähän Ruutupaidat tuli 34. minuutilla Lauri Karrin komean kääntölaukauksen jälkeen ja riemastuttava tasoitus nähtiin vain 2 sekuntia ennen summeria, kun kokenut JC Westermark otti joukkueen hartioilleen ja tykitti pallon lähes puolestakentästä maalin yläkulmaan.

Näin edessä oli kauden neljäs jatkoaika. Kauan ei kestänyt kuitenkaan Ruutupaitojen riemu, sillä jo minuutin pelin jälkeen oltiin taas takaa-ajossa. SoVon Mikko Matinarolla oli helppo työ laittaa pallo maaliin, kun RP oli taas kerran menettänyt pallon vaarallisesti alhaalla. Kotijoukkue yritti vielä tasoitusta lentävällä maalivahdilla, mutta hyvistäkään paikoista palloa ei saatu maaliin. Näin SoVo nappasi kaksi pistettä ja Ruutupaitojen oli tyytyminen yhteen pisteeseen.

RP:n asema sarjataulukossa on muuttumassa erittäin tukalaksi, sillä kun kuusi ottelua on vielä pelaamatta, eroa seuraavana majailevaan Liikunnan Riemuun on kahdeksan pistettä. Voittoja viimeisistä otteluista olisi näin ollen otettava vähintään neljä, sillä Riemukaan tuskin jää viimeisissä peleissä ilman pisteitä (pistekeskiarvo tähän mennessä tasan 1p per ottelu). SoVo olisi eilen pitänyt ehdottomasti kaataa, sillä vierailla oli paljon poissaoloja. Puolustuspään karmaisevat virheet kuitenkin estivät täyden pistepotin saamisen kuten monesti aikaisemminkin tällä kaudella. Taistelu ei kuitenkaan lopu, sillä RP aikoo pelata voitosta jokaisessa ottelussaan.