Ruutupaidat

Raportit 2015

RAPORTTI: Ruutupaidat nappasi kaksi tärkeää voittoa!

 

Ruutupaidat aloitti taistelun sarjapaikastaan nappaamalla viikonlopun kahdesta ottelusta täydet 6 sarjapistettä. Lauantaina kaatui kotona Valkeakosken Mad Max 5-2 (2-0) ja sunnuntaina Tampereella PP-70 1-2 (1-0).

 

 

Lauantaina Ruutupaidat pelasi kauden parhaan ottelunsa, sillä esitys oli kaikin puolin tasapainoinen. Hyökkäyksessä luotiin paljon paikkoja ja puolustussuuntaan joukkue oli erittäin tiiviinä. Maalinteon ottelussa aloitti RP:n Jeremias Ketonen uransa ensimmäisellä liigamaalillaan. Puoliajan lopussa Aapo Autio tuplasi kotijoukkueen johdon komealla tsippiviimeistelyllään.

Toisella puoliajalla Ruutupaidat jatkoi dominointiaan ja ennen jakson puoliväliä oli joukkue jo 4-0 johdossa. Ensin kapteeni Pekka Liukkonen viimeisteli vastahyökkäyksestä ja sitten Matias Träskbäck tykitti vasurillaan tolpan kautta pallon maaliin. Molemmat maaleissa oli syöttäjänä joukkueen parhaimpana palkittu Autio.

MadMax lähti hakemaan kavennusmaaleja ottamalla lentävän maalivahdin käyttöön jo 9 minuuttia ottelun loppua. Se tuottikin nopeasti tulosta, sillä Petri Grönholm laittoi tarkoilla laukauksillaan pallon kaksi kertaa kotijoukkueen maaliin. Paine kotijoukkueen niskassa kasvoi, sillä aikaa oli jäljellä vielä paljon ja vastustajan reikäpaitapeli toimi hyvin. RP:n onneksi Träskbäck otti joukkueen reppuselkään tykittämällä upean maalin lähes puolesta kentästä. Maalin jälkeen Ruutupaidat muutti alivoimapelaamistaan, mikä näkyi heti. Mäxit eivät päässeet enää niin hyville paikoille ja loput vedot torjui hyvän pelin maalilla pelannut Iiro Auvinen. Lopputuloksena oli näin ollen äärimmäisen tärkeä 5-2 voitto Ruutupaidoille.

Sunnuntaina Ruutupaidat matkasi Tampereelle PP.70:n vieraaksi. Joukkue oli matkassa 7+1 kokoonpanolla, joten lähtökohdat peliin eivät olleet hyvät. Ottelun alussa RP olikin pienessä myllyssä, kun PP pyöritti terävämmillä jaloillaan peliä hyvin. Hallinta näkyi myös taululla, kun Tero Intala siirsi kotijoukkueen johtoon hienon syöttökuvion päätteeksi. Jakson loppua kohden RP paransi peliään, mutta maaleja ei enää nähty. Tauolle siirryttiin näin ollen 1-0 lukemissa.

Toiselle puoliajalle RP tuli uudelle virralla ja pelin painopiste saatiin siirrettyä PP:n päätyyn. Ruutupaitojen lisätessä liikettään heikkeni myös kotijoukkueen peli, sillä joukkueen avainhahmot vaikuttivat väsyneiltä. Tasoitus näki päivänvalon heti puoliajan toisella minuutilla, kun Autio puttasi tyhjiin Lauri Karrin hyvän syötön päätteeksi. Tilanteessa JC Westermark teki hienon nousun ja vippasi pallon vaikeasta paikasta Karrille. Maalin jälkeen kotijoukkueen peli huononi entisestään ja Ruutupaidat otti pelin haltuunsa. Erityisen hyvällä pelipäällä olivat Karri sekä muutaman kerran maalipuita kolistellut Träskbäck.

Ruutupaitojen hyvä peli tuotti myös toisen maalin, viimeistelijänä jälleen Autio. Mies sai pallon suojaukseen Elbasan Kabashilta, kääntyi nopeasti ja laukoi yllättävän lirun Intalan puikoista maalin takakulmaan. Maalin jälkeen RP siirtyi hiljalleen puolustusasemiin ja kotijoukkue PP alkoi pääsemään maalipaikoille. RP:n maalilla oli kuitenkin jälleen maalivahti liekeissä, sillä tällä kertaa Ville Rintala esitti hienoja otteita tolppien välissä. PP-70 haki viimeiset pari minuuttia tasoitusta vielä lentävällä maalivahdilla, mutta Ruutupaitojen hyvä alivoima kesti. Näin ollen joukkue pääsi juhlimaan viikonlopun toista voittoaan upeissa tunnelmissa.

Viikonlopun ottelut olivat Ruutupaidoilta erinomaisia ja kuuden pisteen myötä joukkue lähti tosissaan taistelemaan sarjapaikastaan. Toiseksi viimeisenä majailevaan Liikunnan Riemuun on välimatkaa vain 2 pistettä ja myös kaksi seuraavaa joukkuetta Mad Max sekä PP-70 ovat vain 4 pisteen päässä. Otteluita on vielä 4 ja pisteitä jaossa 12, joten kaikki on edelleen mahdollista. Seuraavan kerran RP pääsee taisteluun kahden viikon päästä, kun joukkue matkaa pahaan vierasotteluun Sievin vieraaksi. Tämän jälkeen on edessä kaksi hyvää kotiottelua Riemua ja Leijona Futsalia vastaan ja runkosarja lopetetaan KaDyn vieraana Jyväskylässä.