Ruutupaidat

Raportit 2015

RAPORTTI: Sievi liian kova vastus

Ruutupaidat kohtasi sunnuntaina sarjajohtaja Sievi Futsalin vieraskentällä. Kotijoukkue oli äärimmäisen kova vastus RP:lle, sillä hallitseva mestari oli ottanut ennen ottelua 13 peräkkäistä voittoa Futsal-Liigassa.

Ottelun alku oli vauhdikasta kamppailua ja paikkoja nähtiin molemmissa päissä. Tehokkaampana oli kotijoukkue Sievi, joka siirtyi kahdella Joni Pakolan maalilla nopeasti 2-0 johtoon. Myös Ruutupaidoilla oli erittäin hyvin paikkoja, mutta heikohko viimeistely esti maalit. Kavennus nähtiin kuitenkin lopulta, kun Elbasan Kabashi tykitti komeasti pallon maaliin takakulmaan kulmakuvion päätteeksi. Pakola kaatoi kylmää vettä kuitenkin nopeasti Ruutupaitojen niskaan, sillä kova tykki 12 metristä palautti Sievin kahden maalin johdon. Sama mies viimeisteli vielä neljännenkin osumansa ensimmäisen puoliajan lopulla.

Toinen puoliaika ei alkanut yhtään paremmin, sillä jo kahden minuutin jälkeen taululla oli 6-1 lukemat. Maalintekijöinä Sievillä oli viidennen pommittanut Pakola sekä Jaakko Alasuutari. Pelin kuva pysyi samana, sillä edelleen RP sai luotua paikkoja, mutta ei kyennyt viimeistelemään. Lohtua saatiin vielä 6-2 kavennuksesta, kun Ludwig Siegfrids laittoi pallon maaliin Sievin pelaajan kautta. Kotijoukkue kuitenkin onnistui vielä kerran, kun Aaro Hedman teki uransa ensimmäisen maalin Futsal-Liigassa. Loppulukemat näin ollen selvät 7-2 (4-1).

Vaikka lukemat olivat selvät, peli oli kaiken kaikkiaan hyvin tasainen. Kotijoukkue piti toki enemmän palloa, mutta Ruutupaidat pääsi etenkin vastahyökkäysten kautta useisiin maalipaikkoihin. Siegfirds oli muun muassa kahdesti yksinläpi ja myös Kabashi ja Aapo Autio tuhlailivat tukuttain hyviä paikkoja. Viimeistely oli tällä kertaa vain täysin hukassa.

Seuraavaksi Ruutupaidoilla on edessä kohtalon viikonloppu, kun se saa Kauppikselle vieraaksi Riemun ja Leijona Futsalin. Kahdella voitolla tilanne näyttäisi jo todella hyvältä, mutta kahdella häviöllä putoaminen varmistuisi. Yksi voitto jättäisi tilanteen täysin viimeisen pelin varaan.

Tule siis Kauppikselle kannustamaan Ruutupaitoja kauden viimeisiin kotiotteluihin, joissa ratkaistaan joukkueen säilyminen Futsal-Liigassa!