Ruutupaidat

Raportit 2015

ENNAKKO: Edessä kohtalon viikonloppu!

Ruutupaidat pelaa tulevana viikonloppuna kaksi kotiottelua, joissa ratkaistaan pitkälle se pelaako joukkue ensi kaudella Futsal-Liigaa vai Ykköstä. Kahdella voitolla joukkueen mahdollisuudet välttää suoran putoaminen olisivat hyvät, mutta kahdella häviöllä varmistuisi putoaminen.

Lauantaina Kauppikselle saapuu Liikunnan Riemu Jyväskylästä. Syksyllä joukkueet pelasivat tasaisen ottelun Jyväskylässä, kun ratkaisu löydettiin vasta rankkareilla. Silloin RP otti kauden ensimmäisen voittonsa. Liekeissä ottelussa olivat kaksi maalia laukonut Lauri Karri ja maalissa upean ottelun pelannut Ville Rintala. Riemu on kolmella liigakaudellaan tehnyt itsensä tunnetuksi iloisella hyökkäyspelillä ja kovalla ja tehokkaalla prässillä. Viime aikoina nämä vahvuudet ovat kuitenkin olleet hukassa, sillä joukkueella on takana viiden ottelun tappioputki. Häviöiden myötä joukkue on valahtanut sarjassa toiseksi viimeiseksi juuri Ruutupaitojen etupuolelle. Eroa joukkueilla on kaksi pistettä, joten RP voi lauantaisen voiton myötä nousta heti pois suoran putoajan paikalta.

Sunnuntaina vastassa on Leijona Futsal Akaasta. Joukkue on jykevästi sarjataulukon keskikastissa 30 pisteellään, joten paikka pudotuspeleissä on jo varma. Matkaa neljäntenä olevaan GFT:hen ja playoffien kotietuun on 4 pistettä. Syyskierroksella Akaalla joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa Leijona Futsal oli lukemin 8-1 (4-0) selvästi parempi, sillä Ruutupaitojen jalat olivat jääneet Jyväskylään edellispäivän erittäin raskaaseen voitto-otteluun. Sunnuntaina edessä on taas sama ongelma, kun RP pelaa viikonlopun toisen ottelun ja Leijona vasta ensimmäisen. Tällä kertaa kyseessä on kuitenkin kotiottelu ja RP:llä on huomattavasti isompi kokoonpano käytössä, joten penkiltä pystytään kaivamaan tuoreita jalkoja. Leijona Futsal Vaasaan ilman Bulgarian maajoukkuepelaaja Jovan Stankovicia, joka on viikonloppuna maajoukkueen mukana. Edellisessä ottelussa kaksi maalia paukuttaneen Stankovicin puuttuminen on kieltämättä RP:n kannalta hyvä asia, sillä mies oli vaikea pideltävä etenkin 1vs1 tilanteissa.

Ruutupaidat lähtee viikonloppuun tavoitteenaan nouseminen pois putoajan paikalta. Viime viikkojen hyvä vire ja muutama voitto ovat selkeästi parantaneet joukkueen itseluottamusta. Poissaoloja ei pitkäaikaispotilaiden Toni Pylkkäsen ja Nicolas Tuiskun lisäksi pitäisi olla, joten valmennusjohto joutuu kerrankin  pudottamaan muutaman kaverin kokoonpanon ulkopuolelle. Ottelu on herättänyt kahvipöydissä ja toriparlamenteissa kovaa keskustelua, joten paikalle odotetaan hyvää yleisömäärää. Tule sinäkin Kauppikselle kannustamaan kaupungin futsalylpeyttä niin Futsal-Liigaan nähdään Vaasassa myös ensi kaudella!