Ruutupaidat

Raportit 2015

RAPORTTI: Huima vire jatkuu!

Ruutupaitojen loistava kevätvire sai viikonloppuna jatkoa, kun joukkue otti kaksi äärimmäisen tärkeää voittoa. Lauantaina kaatui tiukassa väännössä Liikunnan Riemu ja sunnuntaina selvemmin Leijona Futsal.

Lauantain ottelun alku ei lupaillut viikonlopulle hyvää, sillä Riemun korkea prässi sekoitti RP:n pelin täysin. Joukkue ei päässyt ensimmäisen 10 minuuttisen aikana oikeastaan yhteenkään kunnolliseen hyökkäykseen, kun kukin pelaaja vuorollaan sekoili kovan paineen alla. Harhasyöttöjä tuli paljon ja Riemu pääsi jatkuvasti maalintekopaikoille, joista se myös rokotti kahdesti. Ville Vähäkoitti upotti vapaapotkun sisään 6. minuutilla ja Santeri Paajanen viimeisteli takatolpalta hienon kuvion päätteeksi 13. minuutilla. Toisen maalin jälkeen Ruutupaidat käytti aikalisänsä, mikä auttoi. Pelinavaamisen yksinkertaistaminen tuotti tulosta ja painetta saatiin siirrettyä kentän toiseen päähän. Myös kavennuksen makuun päästiin, kun Lauri Karri väänsi upeasti postpelaajana puolustajansa sivuun ja tykitti pallon maalin yläkulmaan. Puoliajalle siirryttiin näin ollen 1-2 lukemissa.

Toinen puoliaika alkoi kotijoukkueelta loistavasti, sillä jo toisella minuutilla peli oli tasan. Aapo Autio ampui pallon kärkkärillä vasemmasta laidasta ja kapteeni Pekka Liukkonen viimeisteli reboundista. Maalin jälkeen peli oli hyvin RP:n hallussa ja korkeammalle nostettu prässi pakotti Riemun hätäisiin ratkaisuihin. Riemu meni kuitenkin vielä uudelleen johtoon, kun Tom Korolainen laittoi pallon ruuhkatilanteesta ohi loistavan pelin pelanneen Ville Rintalan. Johtoasema ei säilynyt Riemulla kuitenkaan kauaa, sillä Elbasan Kabashi oli hyvin hereillä Riemun maalivahdin sekoillessa helpon vedon kanssa ja tasoitti tilanteeksi 3-3. Ottelun voittomaali nähtiin kaksi minuuttia myöhemmin. Taas RP:n pelaajat olivat hyvin hereillä irtopallossa, kun Liukkonen liukui riparin sisään Ludwig Siegfridsin kovan laukauksen jälkeen. Riemu otti reikäpaidan käyttöön noin 5 minuuttia ennen loppua, mutta Ruutupaidat kesti pyörityksen tolppien ja mv Rintalan pelastusten avulla ja pääsi näin ollen juhlimaan tärkeää voittoa. Täydet 3 pistettä tarkoittivat myös sitä, että joukkue nousi sarjataulukossa ohi Riemun ja pois putoajan paikalta.

Sunnuntaina vastassa oli astetta kovempi vastus, kun Leijona Futsal Akaalta saapui Kauppikselle. Ensimmäisen kierroksen ottelu päättyi kuudentena majailevan Leijonan selvään 8-1 (4-0) voittoon. Ottelu alkoi Ruutupaitojen kannalta jälleen huonosti, kun vieraat yllättivät ensimmäisellä minuutilla kulmakuviosta. Maalintekijänä oli yksi Leijonan kolmesta ulkomaalaisvahvistuksesta Irakli Todua. Ottelun edetessä RP pääsi taas hiljalleen mukaan peliin ja lopulta nähtiin myös tasoitus. Siegfridsin, Karrin ja Aution komea sivurajakuvio painui verkkoon lopulta vieraiden Yasar Elbellerin jalasta. Johtomaali nähtiin kaksi minuuttia myöhemmin, kun sivurajakuvio toimi jälleen. Tällä kertaa Autio ujutti takajalalla sisään Liukkosen syötön. Ruutupaitojen johto ei säilynyt kauaa, sillä muutama minuutti myöhemmin Todua toi Leijonan tasoihin hienolla sijoituksella alakulmaan. Puoliajalle siirryttiin näissä 2-2 lukemissa.

Toiselle puoliajalle Ruutupaidat tuli vain voitto mielessä, mikä näkyi hienosti pelikentällä. Viidessä minuutissa joukkue käytännössä ratkaisi ottelun, kun taululle lyötiin 5-2 lukemat. Ensiksi Lauri Karri pelasi hienosti Liukkosen kanssa yhteen ja tykitti riparista sisään. Sitten Autio tykitti vasurin sisään komean kuvion päätteeksi. Vain minuutti tästä ja Liukkonen tykitti sivurajan suoraan etuyläkulmaan. Maalilaulu soi ja yleisö viihtyi! Todua toi Leijonan vielä kerran maalin päähän illan kolmannella maalillaan, mutta viimeisen kympin aikana Karri ja Autio laittoivat naulan arkkuun maaleillaan ja peli oli selvä. Ruutupaidoille näin upea 7-3 (2-2) voitto.

Viikonloppu oli Ruutupaitojen kannalta kaikin puolin täydellinen. Joukkue keräsi kahdesta kuoleman ottelusta täydet 6 pistettä ja nousi sarjataulukossa kaksi sijaa. Ennen viimeistä ottelukierrosta Ruutupaidoilla on mahdollista sijoittua sarjassa kaikille sijoille 7-12 väliltä. Kolmen pisteen voitto KaDystä voisi hyvinkin riittää playoffpaikkaan. Häviöllä mahdollista voi olla myös suora putoaminen, mutta se vaatisi myös Riemun (Sievi vieraissa) ja Mad Maxin (GFT kotona) voittoja vaikeista vastuksista.

Hienoa viikonlopussa oli myös kotiyleisö, sillä Kauppikselle löysi molempiin otteluihin hienosti porukkaa ja kannustus katsomoissa oli erinomaista! Kiitos kaikille paikalla olleille! Oi RP on!