Ruutupaidat

Raportit 2015

ENNAKKO: Voitolla playoffeihin

Ruutupaitojen runkosarja päättyy lauantaina, kun joukkue matkaa Jyväskylään Kampuksen Dynamon vieraaksi. Ottelusta ei panoksia puutu, sillä voitolla RP kolkuttelisi playoffeja, mutta häviöllä joukkue voi päätyä vielä suorankin putoajan paikalle. Playoffpaikkaan vaaditaan voiton ohella myös Ilveksen voitto FC Kemistä, joten taulukon alaosan järjestys on vielä täysin auki.

Lähtökohdat otteluun ovat näin ollen kihelmöivän jännittävät. Upea kevät voi saada hienon päätöksen, mutta vielä on liian aikaista juhliin. Vastassa oleva KaDy on erittäin laadukas futsaljoukkue ja sillä on myös takana neljän ottelun voittoputki. KaDyn kovan kevätvireen ovat saaneet huomata niin Tervarit, Leijona Futsal, PP-70 kuin myös Liikunnan Riemu, joka kaatui Jyväskylän derbyn ennätysyleisön edessä selvästi 2-6 (0-4).

Syksyllä joukkueet kohtasivat joulun alla Vaasassa, kun tasaisen ottelun vei lopulta nimiinsä KaDy lukemin 4-6 (0-3). Ruutupaidat pelasi ottelussa erinomaisen toisen puoliajan ja nousi kahteen otteeseen jo yhden maalin päähän, mutta KaDy hoiti voiton kotiin lopulta rutiinillaan. Ottelu noudatti hyvin RP:n syyskauden sapluunaa, sillä hyviä otteita ei silloin saatu millään käännettyä pisteiksi.

Nyt tilanne on kuitenkin eri, sillä kovassa vireessä oleva RP on oppinut voittamaan. Itseluottamusten noustua joukkue on ollut kovissa tilanteissa rautaa ja voittoja on kairattu tiukoissa tilanteissa. Vireessä ovat olleet etenkin Lauri Karri, Aapo Autio, Pekka Liukkonen sekä joukkueen molemmat maalivahdit Iiro Auvinen ja Ville Rintala. Yksittäisten pelaajien ohella on kehuttava koko joukkueen puolustuspeliä, joka on voitto-otteluissa ollut erinomaista. Ruutupaidat pääsee matkaan hyvällä kokoonpanolla, sillä uusia loukkaantumisia ei ole viime viikkoina tullut.

KaDyllä on oman ennakkonsa mukaan jonkin verran poissaoloja. Poissaolojen lisäksi joukkue voi kenties myös lepuuttaa tärkeää kolmikkoa Jussi Kaihlajärveä, Jesse Kalliokoskea sekä Jukka Kytölää, jotka ovat kaikki yhden kortin päässä pelikiellosta. Joukkue ei varmasti halua ketään kolmikosta pelikieltoon ensimmäiseen playoffotteluun. Poissaoloista huolimatta KaDyltä löytyy osaamista, sillä joukkue harjoittelee laadukkaasti isolla pelaajaringillä.

Lauantaina ratkotaan isoja asioita, mutta Ruutupaidat on otteluun 100% valmis. Joukkueen peli on ollut tiukoissa tilanteissa timanttia ja itseluottamus KaDyn kaatoon on kova. Oi RP on!

Ottelu alkaa Jyväskylässä klo 15.00 ja sitä voi todennäköisesti seurata Youtubesta suorana KaDyn HirviöTV -kanavalta. Joukkue on ainakin tähän mennessä lähettänyt striimin kaikista kotiotteluistaan.