Ruutupaidat

Raportit 2015

RAPORTTI: Tuhkimotarina jatkuu!

Ruutupaitojen uskomaton loppukiri Futsal-Liigan runkosarjassa sai lauantaina upean päätöksen, kun joukkue voitti vieraskentällä Kampuksen Dynamon 2-6 (1-1) ja selvisi kuin ihmeen kaupalla pudotuspeleihin viimeisenä joukkueena.

Ero yhdeksänneksi tulleeseen FC Kemiin oli lopulta pienin mahdollinen, sillä molemmat joukkueet keräsivät 22 ottelusta 23 pistettä maalieron ollessa molemmilla sama -30. Ratkaisevaksi nousi näin ollen tehdyt maalit, joita Ruutupaidoilla oli 10 enemmän kuin kemiläisillä. Harva olisi uskonut RP:n selviävän playoffeihin kuukausi sitten, kun joukkue oli sarjataulukon viimeisenä selvästi muita jäljessä. Ruutupaidat teki kuitenkin uskomattoman kasvojen pesun ja voitti kuudesta viimeisestä ottelustaan viisi ja nousi neljän joukkueen ohi viimeiselle pudotuspelipaikalle.

Jos RP:n tarina olisi tapahtunut Yhdysvalloissa, tehtäisiin siitä jonain päivänä vielä Hollywoodin urheiluelokuva. Sen verran uskomattomia tapahtumat oli! Lauantaina nousun Kemin ohi ratkaisi lopulta Lauri Karrin upea volley ajassa 39.40 eli vain 20 sekuntia ennen loppusummeria. Tämä maali nosti Ruutupaitojen maalieron tasoihin FC Kemin kanssa heidän hävitessä viimeisen kierroksen ottelunsa Ilvekselle jatkoajalla lukemin 2-3. Tärkeä rooli tässä upeassa tarinassa oli myös Ruutupaitojen pelaaja Henrik Wennmanilla, joka informoi kotisohvalta striimin ääreltä valmennusjohtoa maalieron tärkeydestä pelin loppupuolella. Valmennusjohto viestitti pelaajille, että voitto ei välttämättä riitä pleijjareihin, joten maaleja on vielä tehtävä. Ja niinhän se yksi maali sieltä vielä revittiin ja tarina oli valmis! Juhlat kopissa lähtivät vielä kunnolla käyntiin, kun jatkoajalle venynyt FC Kemi-Ilves ottelu päättyi juuri oikeaan tulokseen ja RP:n 8. sija varmistui lopullisesti.

Lauantain ottelun hahmo oli Karri, joka viimeisteli upeat 4+1 tehot. Viisi tehopistettä nostivat Karrin joukkueen parhaaksi pistemieheksi (15+8) runkosarjassa ja samalla myös koko sarjan 10. parhaaksi pistenikkariksi. Latea säestivät lauantaina yhden maalin miehet Aapo Autio ja Matias Träskbäck. Erinomaisen ottelun pelasi myös konkari JC Westermark, joka petasi nerokkailla syötöillään kaksi maalia. Hienosti toimi jälleen kerran myös koko joukkueen puolustuspeli, sillä KaDyn vaarallinen hyökkäys saatiin pidettyä kahdessa maalissa.

Näin ollen Ruutupaitojen kausi jatkuu pudotuspeleissä, joissa tie on auki vielä mestaruuteen asti. Ensi viikonlopun playoffvastustaja ratkeaa tiistaina Futsal-Liigan tilaisuudessa, jossa runkosarjan neljä parasta pääsevät valitsemaan vastustajansa. Neljä parasta joukkuetta saavat myös kotiedun, joten Ruutupaidat pelaa lauantaina 2.4 vieraissa ja sunnuntaina 3.4 Kauppiksella. Kotiottelu alkaa totuttuun tapaan klo 15.00.

Tule siis kannustamaan erittäin kovassa lennossa olevaa RP:tä, joka voi hurmiossaan mennä vielä erittäin pitkälle! Oi RP on!