Ruutupaidat

Raportit 2015

RAPORTTI: Voitot tasan 1-1!

Ruutupaitojen ja Sievi Futsalin välinen puolivälieräsarja venyi kolmanteen otteluun, kun molemmat joukkueet kävivät ryöstöretkillä vieraskentillä.

 

Lauantaina ottelu Sievissä alkoi Ruutupaitojen kannalta loistavasti, kun joukkue siirtyi nopeasti 0-2 johtoon. Jo toisella minuutilla Jan-Christian Westermark tykitti pallon alakulmaan Lauri Karrin riiston jälkeen ja vain kaksi minuuttia myöhemmin Aapo Autio puttasi pallon tyhjiin Karrin syötöstä. Toinen maali herätti Sievin penkillä erittäin kovaa närkästystä, sillä pallo käväisi melkoisen paljon sivurajan yli hetki ennen maalia. Sievin pelaajat lopettivat jo pelaamisen, mutta Karri ja Autio pelasivat hyökkäyksen varmuuden vuoksi loppuun, mikä lopulta palkittiin. Viisi minuuttia ennen taukoa Sievi vielä tasoitti, kun joukkueen kapteeni Juho Alasuutari ampui pallon maalin Ruutupaitojen maalivahti Iiro Auvisen jalkojen välistä. Puoliajan lopussa RP oli vielä erittäin lähellä lisämaaleja, kun Matias Träskbäck ja Pekka Liukkonen osuivat ylähirteen.

 

Toinen puoliaika alkoi Sievin erittäin kovalla myllytyksellä, jonka Ruutupaidat kuitenkin kesti. Ja kuin salama kirkkaalta taivaalta maali nähtiinkin toisessa päässä, kun Matias Träskbäck viimeisteli takatolpalta Ruutupaitojen upean sivurajakuvion jälkeen. Maaliin antoi nappisyötön Ludwig Siegfirds. Pelikellon edetessä Sievin hallinta pelistä lisääntyi ja paine Ruutupaidan päässä kasvoi. Tämä näkyi myös virheissä, kun kuudes joukkuevirhe tuli jo kymmenen minuutin pelin jälkeen. RP:n maalivahti kuitenkin nollasi Sievin Jarmo Junno. Kavennus nähtiin muutamaa minuuttia myöhemmin, kun Joni Pakola hyödynsi Ruutupaitojen hölmön menetyksen omassa päässä ja pommitti pallon varmasti verkkoon. Viimeiset viisi minuuttia olivat kotijoukkueen armotonta myllytystä, mutta Ruutupaidat taisteli upeasti ja blokkasi vetoja erittäin hyvin. Viimeisenä lukkona oli maalissa erinomaisen ottelun pelannut Auvinen. Summerin soidessa alkoivat RP:n kovat juhlat, sillä voitto vieraskentällä oli upea. Harva olisi ennen peliä uskonut Ruutupaitojen mahdollisuuksiin runkosarjan voittajaa vastaan.

 

Sunnuntaina asetelma otteluun oli Ruutupaitojen kannalta kihelmöivä. Voitolla edessä olisivat välierät. Myös Vaasan urheiluväki oli huomannut tilanteen, sillä Kauppiksen katsomot pullistelivat ja ihmisiä pyydettiin ennnen ottelua tiivistämään useaan otteeseen. Lopullinen yleisömäärä oli upea 304. Itse ottelussa kentällä nähtiin väsynyt RP ja erittäin sisuuntunut Sievi Futsal. Ruutupaitojen kokoonpano oli elänyt lauantain ottelun jälkeen, sillä loukkantumiset olivat vieneet kokoonpanosta Conny Nymanin ja Elbasan Kabashin.

 

Ensimmäiset minuutit olivat tarkkaa pelaamista, mutta seitsemännellä minuutilla Sievi otti ohjat käsiinsä. Neljässä minuutissa joukkue iski 5 maalia Ruutupaitojen estelyistä huolimatta. Välissä nähtiin yleisön iloksi myös Ruutupaitojen avausmaali, kun Träskbäck tykitti vapaapotkun hienosti sisään tolpan kautta. Puoliajalle siirryttiin näin ollen vierasjoukkueen selvässä 1-5 johdossa.

 

Toiselle puoliajalle Ruutupaidat nosti prässiä, joka toimi ajoittain hyvin. Maalipaikoille ei kuitenkaan päästy tarpeeksi ja numerot pysyivät taululla pitkään samoina. Lopulta 27. minuutilla Arthur Lindholm toi joukkueelle toivoa uransa ensimmäisellä liigamaalillaan. Kavennus oli lopulta laiha lohtu, sillä lisämaaleja ei enää Sievin maaliin saatu painettua pitkästä reikäpaitapelistä huolimatta. Sievin Rami Tirkkonen kävi vielä viimeistelemässä loppulukemat 2-6.

Ruutupaidat teki sunnuntaina kaikkensa, mutta Sievi oli liikkeellä huomattavasti tuoreemmalla jalalla. Katsojan silmään vaikutti, kuin Ruutupaidat olisi pelannut viikonlopun toista ottelua, mutta Sievi vasta ensimmäistä. Voitot ovat ottelusarjassa nyt 1-1 ja ratkaisu nähdään keskiviikkona Sievissä. Ruutupaidat lähtee ratkaisevaan otteluun levänneenä ja vain voitto tavoitteena. Oi RP on!