Ruutupaidat

Raportit 2015

Ruutupaidat lähti kesälomille

Ruutupaitojen kesäloma alkoi keskiviikkona, kun Sievi Futsal oli puolivälieräsarjassa voitoin 2-1.

Ruutupaidat pääsi yllättämään hallitsevan mestarin ja runkosarjan voittajan ensimmäisessä ottelussa, mutta pitkässä sarjassa Sievi oli rutiinillaan lopulta parempi. RP voi olla ottelusarjaan kuitenkin tyytyväinen, sillä joukkue pystyi molemmissa tappio-ottaluissaankin haastamaan Sievin huomattavasti paremmin kuin runkosarjan otteluissa.

Kokonaisuudessaan Ruutupaitojen kausi oli erittäin merkillinen, sillä lähes koko kauden kestänyt pelillinen masennus saatiin kaikkien yllätykseksi vielä viimeisen kuukauden aikana käännettyä loistavaan lentoon. Syitä upeaan loppukauteen voidaan löytää monia, mutta yksi on ylitse muiden. Muutaman ottelun voittaminen nostaa palloilulajeissa itseluottamusta hyvinkin nopeasti, mikä näkyy kentällä kaikessa tekemkisessä. Mad Max ja PP-70 voitot antoivat joukkueelle uskoa kaikkeen tekemiseen, sillä yhden viikonlopun aikana otetut kaksi voittoa toivat onnistumisten ja voiton huuman lisäksi myös pienen toivon säilymisestä. Tämä johti positiiviseen kierteeseen, jossa pienet marginaalit alkoivat kääntymään Ruutupaitojen eduksi. Aikaisemmin kauden aikana joukkue oli useissa otteluissa ollut lähellä voittoa, mutta voittoja ei vain millään saatu väännettyä. Ainoastaan Sieviä ja GFT:tä vastaan joukkue oli selkeästi huonompi, mutta muissa otteluissa voitto olisi ollut enemmän tai vähemmän otettavissa.

Yksi syy huonoon syksyyn voi olla myös Ruutupaitojen pelaajien huono futiskausi. Suurin osa pelaajista pelasi nimittäin kesällä jalkapalloa Kiistossa ja Vasa IFK:ssa, jotka hävisivät koko kauden ja lopulta putosivat sarjaporrasta alemmaksi. Syksyn alussa joukkue oli siis täynnä pelaajia, joiden futiskausi oli mennyt penkin alle. Itseluottamus ja usko voittoihin oli siis alhaalla. Tämä näkyi tiukoissa paikoissa, kun tasaiset ottelut kääntyivät järjestäen vastustajille.

Kolmas mahdollinen selitys hyvälle keväälle voi myös olla suotuisampi otteluohjelma. Syksyllä Ruutupaidat pelasi 4 kotiottelua ja 7 vierasottelua, joista suurin osa vielä ajoittui marraskuun älyttömään otteluruuhkaan. RP pelasi 30.10-29.11 välillä eli 30 päivän aikana 8 ottelua. Keväällä kotiotteluita oli 7 ja pelirytmi oli suotuisa.

Joukkueella oli kautta ennen tavoitteena pudotuspelit, joten tuloksellisesti kauteen voidaan olla tyytyväisiä. Suurin osa kaudesta meni kuitenkin tuloksellisesti surkeasti, joten paljon jäi vielä ensi kaudeksi parannettavaa. Pelillisesti joukkueen tulee kehittyä etenkin hyökkäyspelissä, sillä variaatiot hyökkäysten rakentelussa olivat liian vähäiset. Usein maalit syntyivät yksilöiden hyvistä suorituksista eikä koko joukkueen organisoidusta hyökkäämisestä. Kauden aikana rotaatioita saatiin kyllä kehitettyä, mutta paljon jäi vielä tekemistä ensi kaudeksi. Kehitettävää löytyy myös harjoittelusta, sillä harjoittelumäärissä joukkue häviää varmasti kaikille muille liigajoukkueille. Futsal-Liiga on nykyään erittäin kovatasoinen, joten siinä pärjätäkseen tulee harjoittelumäärien olla korkealla. Kehitettävää löytyy myös joukkueen taustoista, jonne tarvittaisiin muutaman aktiivisen toimijan avuksi lisää tekijöitä.

Harmittamaan kaudessa jäi muutamat pitkäaikaisloukkaantumiset. Etenkin viime kaudella joukkueen parhaimmistoon kuuluneen Toni Pylkkäsen loukkaantuminen kauden ensimmäisessä ottelussa oli erittäin harmillista. Toke ehti pelaamassaan 20 minuutissa tehdä tehot 1+1, joten miehelle olisi ollut erittäin paljon käyttöä kauden aikana. Myös Nicolas Tuisku ja Mustafa Maki olivat käytännössä koko kauden telakalla. Toivottavasti koko kolmikko palaa joukkueen vahvuuteen taas ensi kaudella.

Upean kevään ansiosta kaudesta jäi kuitenkin hyvä maku ja ensi kautta päästään rakentamaan positiivisissa tunnelmissa. Puolivälieräsarjan kotiottelussa Sieviä vastaan Kauppis pullisteli yleisöstä ja Ruutupaidat oli kaikkien huulilla. Siitä on hyvä lähteä luomaan tunnelmaa myös ensi kauden kotiotteluihin.

Ruutupaidat haluaa kiittää kaudesta kaikkia pelaajia, joista jokainen oli joukkueelle tärkeä omalla panoksellaan. Iso kiitos pitää antaa myös joukkueen johtoryhmälle Ludwig Siegfridsille, Tomislav Krstevskille, Aapo Autiolle, Lassi Mäkitalolle sekä Marko Rintamäelle, jotka tekivät suuren määrän näkymätöntä työtä seuran eteen. Kiitos myös RP2:n ja ikämiesjoukkueen pelaajille sekä muille henkilöille, jotka auttoivat kotiotteluiden järjestämisessä. Kiitos pitää antaa tietenkin myös kaikille tukijoille, jotka auttoivat taloudellisesti joukkuetta. Ja viimeisenä hattua päästä kaikille kotipeleissä käyneille katsojille!

Nähdään taas ensi syksynä liigafutsalin merkeissä! Oi RP on!